Vaniljbullar
INGREDIENSER:
Jäst=50gr
smör/margarin=100gr
Mjölk=3dl
Socker=1dl
Vete mjöl=ca.9dl
vaniljkrämen:
mjölk=2dl
marsan vaniljpulder,
ha i så mycket du känner för
vaniljkrämen ska vara ganska tjock och inte rinnig
Gör så här:
1.Först smälter du smöret i en kastrull, blandar det med mjölken så att det blir fingervarmt. Häll jästen i en skål och häll sedan dit smöret.
2.Tillsätt sockret och rör om. Tillsätt sedan 6 dl mjöl och rör om tills det blir som en smet. Häll i resten av mjölet och även lite till om degen är för kladdig.
3.Låt degen jäsa i 30 minuter under en duk till bubbel storlek. Arbeta sedan ihop degen på ett mjölat bord, dela den i två delar, och dela sedan dom i 12 lika stora delar.
4.Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i en kvart. Gör sedan en grop i bullarna och fyll med vaniljkräm, dra ihop toppen av bullarna och låt jäsa tio minuter till, och värm ugnen till 250 grader.
5.Pensla bullarna med ett vispat ägg, grädda sedan bullarna mitt i ugnen i 5-10 minuter.
6.Låt sedan bullarna svalna under duk och pensla dom sedan i smält smör och rulla dom i socker.
Hej Diva älskling! Älskar din blogg och dina lovemums äger. PUSS! <3